Pinterest i biznis?

Siguno ste upoznati i koristite neke od društvenih mreža - Facebook, Instagram, Twitter… A da li koristite Pinterest? Od kako se pojavio pre 6 godina, Pinterest se širi iz dana u dan I trenutno broji preko 100 miliona aktivnih korisnika, samim tim, poslovanje na Pinterestu širi se iz dana u dan. Zapanjujuće zar ne?

Jednog popodneva u pauzi na poslu pretraživala sam Pinterest u potrazi za idejom kako zanimljivo I kreativno napraviti aktivan dečiji rođendan kući, u dvorištu sa igrama za decu i odrasle. Oduševio me Pinterest sa svim sadržajem za moje trenutno interesovanje, gomilom ideja i kreativnih fotografija. Očarale su me ideje koje sam nalazila na tablama drugih korisnika...

Pinterest je na neki način virtuelni album sa sličicama kao oni albumi koje smo kao mali obožavali, skupljali I uživali razmenjujući sličice I družeći se. Tako I pinterest, ukoliko ti se svide slike nekog korisnika možeš ga zapratiti, lajkovati slike, pinovati (dodavati) u svoje tabele, komentarisati, deliti (repinujući)... Pinterest je zamišljen kao virtuelni album na koju možeš da dodaješ (pinuješ) slike koje ti se dopadaju, koje su zanimljive I koje možeš iskoristiti… Možeš kreirati koliko želiš bordova/ tabli I dodavati sve najlepše slike svog biznisa, proizvoda, usluga… Slike se dodaju direktno sa računara korisnika. Drugi način, koji je preporuka, svakako je dodavanje slika sa samog sajta putem linkova što vam sigurno pali SEO lampicu?! Što vise repinova to se više link deli!
Pošto je svaka slika linkovana do Vašeg sajta, posetioci dolaze direktno na sajt kako bi pogledali još vise sadržaja za sliku koja ih zanima.
Ne zaboravi da pratiš druge korisnike sa zanimljivim sadržajem pa iako nije u direktnoj vezi sa tvojim biznisom. Pinuj, repinuj, komentariši I kreiraj sliku o svom biznisu na pravi način, sa elegancijom, kreativnošću I novitetima. Inspiriši svojim slikama korisnike i približi proizvod njihovom životnom stilu I uspeh je tu!